Je zdaj pravi čas za nakup kolesa?

Pandemija je najverjetneje posegla tudi v vaše življenje. Nekateri ste primorani delati kar od doma. Drugi morda na delo hodite kot običajno, kljub temu pa vas doma zadržujejo druge omejitve. Namesto da bi se s kolesom ali kako drugače odpravili v drugo regijo ali občino, morate športne aktivnosti in še kaj izvajati v neposredni bližini svojega doma, in še to v omejenem času. Kdo bi si še ne tako zelo dolgo nazaj mislil, da se bo pripetilo kaj takšnega.

Tudi nakupovanje vsega se je predvsem usmerilo na splet. Če ste leto dni nazaj brezskrbno obiskali fizično prodajalno s kolesi, si v tem hipu kolo lahko izbirate kar na daljavo. Še dobro, da je veliko dobrih spletnih ponudnikov, ki vam omogočajo najrazličnejše možnosti.

Če se sprašujete, ali je v tem hipu pravi čas za nakup kolesa, je odgovor povsem jasen. Vsekakor! Čeprav so razmere še tako grozne in nepredvidljive, si lahko zagotovite nakup kakovostnega in cenovno dostopnega kolesa. Bolj kot sama cena in akcijske ponudbe naj vas zanimajo vrste koles in blagovne znamke.

Že kmalu bodo mesta prepojena s kolesarji

V tem hipu so ceste na pol prazne. Tudi mesta so povsem zamrla. A kaj kmalu se bo vanja vrnila stara slika – kopica nasmejanih obrazov, od katerih večina poganja kolo. Ker do tega dogodka zagotovo ni tako daleč, si že zdaj zagotovite novo kolo ali pa sedanje pripravite na novo sezono.

Električno kolo Specialized Turbo Vado Levo Hardtail 29"
Električno kolo Specialized Turbo Vado Levo Hardtail 29″ (Extremevital.com)

Če nameravate kupiti novo, dobro premislite, katero vam bo najbolje služilo – bo to mestno, cestno, gorsko, morda električno. Vsaka vrsta ponuja številne prednosti, a izbira je odvisna predvsem od vaših potreb, želja in zmožnosti.

Vseeno sledite akcijskim ponudbam koles

Čeprav priporočamo, da kupite vrhunsko kolo priznanih proizvajalcev, ki cen svojih izdelkov ne zbijajo kar tako, vseeno sledite akcijskim ponudbam. Odlična priložnost za raziskovanje takšnih ugodnosti so spletne trgovine. V njih lahko najdete kolesa najrazličnejših vrst, na katerih so zapisana prestižna imena blagovnih znamk. Tudi cene vas lahko kljub vsemu presenetijo.

Javni prevoz bo varen za manj kot polovico ljudi

Nakup kolesa v tem hipu pa se vam zagotovo splača še iz vsaj enega razloga. Ko bodo ulice oziroma življenje na sploh postalo živahneje, bo javni prevoz v resnici povsem varen za manj kot polovico ljudi. Že samo to je zadostno dejstvo, ki vam narekuje, da se bo varneje usesti na kolo kot stopiti na avtobus, poln potnikov.

Cestno kolo Giant Defy Advanced 1
Cestno kolo Giant Defy Advanced 1 (Extremevital.com)

Je sedaj torej pravi čas za nakup kolesa? Vsekakor! Nakup novega kolesa v tem hipu se vam splača zaradi kar nekaj dejavnikov. Če ne zaradi drugega, pa se boste na kolesu počutili prijetneje, udobneje in zlasti varneje kot v množici ljudi na avtobusu, vlaku ali v katerem koli drugem javnem prevoznem sredstvu. Pa četudi boste morali za novo kolo odšteti nekaj evrov več. Zdravje in varnost sta namreč zagotovo daleč na prvem mestu.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close