7 nasvetov za nakup mestnega kolesa

Ste vedeli, da je med vsemi vrstami koles na trgu najteže izbrati prav mestno kolo? Se vam morda sanja, zakaj? Odgovor je v resnici sila preprost. Ker je kupcem na voljo zelo veliko število različnih vrst mestnih koles in ko se znajdejo med njimi, je treba natanko vedeti, katera vrsta je zanje najprimernejša.

Če ste tudi vi med tistimi, ki se zanimajo za nakup mestnega kolesa, ste se znašli na pravem mestu, saj vam bomo s sedmimi koristnimi nasveti poskušali kar se da zožiti izbor najprimernejšega kolesa za vas.

Kako izbrati pravo mestno kolo?

1. Če se boste z mestnim kolesom vozili predvsem po javnih ulicah, kupite kolo, ki vam bo omogočalo pokončen položaj kolesa med vožnjo, da boste na njem udobno sedeli. Obenem poskrbite, da bo kolo opremljeno z vso opremo in dodatki, ki so tudi zakonsko določeni.

Žensko mestno kolo Bottecchia 212
Žensko mestno kolo Bottecchia 212 (Extremevital.com)

2. Če boste mestno kolo uporabljali predvsem za nakupe in kot prevozno sredstvo na delovno mesto, kupite kolo, ki bo imelo vsaj en stabilen transportni regal ter ustrezno košaro, zaboj ali vrečko. Na ta način boste svojo prtljago varno in udobno prevažali.

3. Če želite kolo uporabljati skozi vse leto, ta podatek povejte specializiranemu trgovcu, ki bo poskrbel, da bodo vsa oprema in dodatki kakovostni in da vam bodo kot taki odlično služili.

4. Če si najbolj želite imeti mestno kolo, za katerega ne bo potrebno prav veliko skrbeti ter vzdrževati, izbirajte med kolesi, ki so zgrajena tako, da umazanija ne bo zlahka prodrla vanje. To je odvisno predvsem od zavor, dinama in prestav, in sicer od njihove namestitve na kolo.

5. Če za kolo nimate primernega prostora, kjer bi ga lahko varno spravili, kupite takega, da bo odporen na vse zunanje vplive, tudi na korozijo. Obenem poskrbite, da ga boste pri puščanju v zunanjih prostorih lahko zaklepali. Ne pozabite niti na ustrezno stojalo, kamor ga boste postavili, ko bo zunaj čakalo na vas.

Žensko mestno kolo Schwinn Cruiser ALU 1
Žensko mestno kolo Schwinn Cruiser ALU 1 (Extremevital.com)

6. Če si želite imeti mestno kolo z otroškim sedežem, poskrbite, da boste izbrali takega, ki bo imelo stabilen okvir ter vam bo omogočal, da boste lahko kolesarili pokončno. S tem boste najlaže pazili na malčka in se z njim brezskrbno peljali ter pogovarjali. Tudi geometrija kolesa mora biti takšna, da bo vaš otrok lahko udobno nameščen na svoje mesto.

7. Če si želite e-mestno oziroma električno mestno kolo, bodite pri izbiri pozorni na proizvajalca. Ti se med seboj razlikujejo zlasti po kakovosti in posledično tudi po ceni. Ne izberite najcenejšega e-kolesa, saj z izbiro najverjetneje ne boste zadovoljni.

Mestna kolesa v specializirani kolesarski trgovini

Tako, sedaj vam je zagotovo nekoliko lažje in ste že bližje kolesu, ki ga želite uporabljati za kolesarjenje po mestu. Vaša naslednja naloga pa je, da si poiščete primerno mesto nakupa. Že veste, kateremu prodajalcu in proizvajalcu boste zaupali?

Mestno kolo Specialized Roll Sport EQ Low Entry
Mestno kolo Specialized Roll Sport EQ Low Entry (Extremevital.com)

Če izbora mest za nakup kolesa še niste opravili, pojdite na splet, kjer se na svojih spletnih straneh predstavljajo specializirane trgovine s kolesi, ki jih je pri nas kar nekaj. Preglejte vse, primerjajte njihovo ponudbo in cene, nato si zapišite imena modelov koles, ki se vam zdijo najprimernejša za vas. Ostane vam le še to, da se odpravite v fizično trgovino, kjer vas bodo pričakali prijazni in izkušeni prodajalci. Seveda vam bodo tudi oni pomagali izbrati mestno kolo, primerno vašim željam in potrebam.

NASVET: Preverite spletno trgovino specializirane kolesarske trgovine Extreme Vital, kjer so vam na voljo vrhunska mestna kolesa proizvajalcev Bottecchia, Schwinn in Specialized. V njihovi ponudbi boste našli tudi vse dodatke za mestno kolo, na primer blatnike, otroške sedeže, prtljažnike, prikolice, torbice, luči, različne nosilce, ključavnice in podobno.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close