5 razlogov za nakup električnega kolesa

Za boljše zdravje in bolj zeleno okolje so majhne osebne spremembe ključnega pomena. Zato je vožnja z električnim kolesom mnogo boljša kot z avtomobilom, saj s tem bistveno vplivamo na trajnostni razvoj in podnebne spremembe.

To pa še zdaleč ni vse! Glavni razlog, da spremenite način potovanja z avtomobila na kolo, pa ne glede na to, ali greste na delo ali zgolj na izlet, je, da boste z električnim kolesom prihranili denar, izboljšali kondicijo in prispevali svoj delež k boljšemu planetu. Če vas s tem še vedno nismo prepričali, je tu nekaj razlogov, zakaj je električno kolo trenutno najboljša izbira.

V branje priporočamo tudi: Kako izbrati popolno električno kolo?

1. Trajnostni razvoj

Kolesarjenje z električnim kolesom postaja vedno bolj priljubljeno, pa ne samo kot športna aktivnost, ampak tudi kot eden od načinov potovanja na delo ali po opravkih. Ker se pozitivnega vpliva kolesarjenja na naš planet dandanes že mnogi zavedajo, ni nič nenavadnega, da je kolesarskih poti vedno več, s tem pa tudi možnosti za kolesarjenje.

Električno polnovzmeteno kolo Giant Stance E+ 1 Pro 29
Električno polnovzmeteno kolo Giant Stance E+ 1 Pro 29 (Extremevital.com)

Električna kolesa je potrebno poganjati z lastno močjo, če pa potrebujete pomoč, imajo vgrajeno notranjo baterijo, ki napaja sistem elektromotorja z energijo. Ta je čista, zelena in ne pušča izpušnih plinov oziroma ogljičnega odtisa. Dejstvo je, da postaja tehnologija notranjega izgorevanja preteklost, prihodnost pa je vsekakor bolj čista in zelena – in električna kolesa to zagotovo so!

2. Telesna aktivnost, ki pozitivno vpliva na zdravje

Največji čar električnega kolesa je v tem, da vam motor pomaga le do določene hitrosti. Vse kar je več, je le posledica dela vaših nog in vaše fizične pripravljenosti. Tako vam električno kolo pomaga na delih poti, ko je potrebna večja obremenitev, s tem pa vam še vedno omogoča, da s tem načinom kolesarjenja poskrbite za dobro telesno aktivnost.

Električno prednjevzmeteno kolo Specialized Turbo Levo Hardtail 29
Električno prednjevzmeteno kolo Specialized Turbo Levo Hardtail 29 (Extremevital.com)

Glede na mnoge študije je kolesarjenje na delo močno povezano z zmanjšanim tveganjem za srčno-žilne bolezni, kot pa če se na delo odpravite z avtomobilom ali javnim prevozom. Z električnim kolesom ni strahu, da bi preobremenjevali svoje telo, saj vam je v pomoč toliko, kolikor potrebujete in želite, zato je za vaše zdravje izjemno dobrodošlo.

3. Užitek brez potenja

Tudi vsi kolesarji niso vrhunsko pripravljeni, pri tem pa je potrebo upoštevati tudi njihovo različno starost in morebitne zdravstvene težave. V tem primeru je električno kolo s pomočjo dodatne energije lahko za vas pravo bogastvo, saj vam bo pomagalo, da se brez večjih težav prebijete čez vzpetine, ob tem pa tudi uživate.

Električno mestno kolo Specialized Turbo Como 3.0 LE
Električno mestno kolo Specialized Turbo Como 3.0 LE (Extremevital.com)

Če boste električno kolo uporabljali za kolesarjenje na delo, ni več strahu, da bi se ob tem pretirano preznojili, zato se lahko brez skrbi odpravite tudi v svoji najboljši obleki. Težave z morebitnim preoblačenjem ali celo tuširanjem z električnim kolesom praktično izzvenijo.

4. Prihranek denarja

Stroški prevoza na delo so vedno večji, saj se vozovnice za javni prevoz neprestano dražijo, da o bencinu niti ne govorimo. Električno kolo je tako lahko odlična alternativa javnemu prevozu z mnogimi zamudami in visokimi stroški.

Električno cestno kolo Specialized Turbo Creo SL Expert
Električno cestno kolo Specialized Turbo Creo SL Expert (Extremevital.com)

Ker je potrebno biti za dobre stvari v življenju tudi malce potrpežljiv in vztrajen, se vam bom takšen način življenja hitro obrestoval. Zato naj vam ne bo žal, da se s privarčevanim denarjem odpravite na prijeten kolesarski dopust ali vikend in konec tedna izkoristite za lahkotno kolesarjenje po svojih najljubših poteh.

5. Elegantni in izboljšani modeli

Danes lahko najdete najrazličnejše modele električnih koles, od najbolj vrhunskih do elegantnih in čednih, ki zadovoljijo zahtevne okuse mnogih uporabnikov. Bogata ponudba vrhunskih električnih koles je na voljo v kolesarski trgovini Extreme Vital – za vse priložnosti, za moške, ženske in otroke.

Električno otroško kolo Giant Fathom E+ 3 JR
Električno otroško kolo Giant Fathom E+ 3 JR (Extremevital.com)

Ne glede na to, ali se boste odločili za kompaktno ali celo zložljivo električno kolo, pa je dobro vedeti, da tehnologija električnih koles neprestano napreduje. Okvirji postajajo vedno lažji, prav tako pa lahko pričakujete, da boste z eno baterijo lahko premagovali vedno daljše razdalje.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close