7 zdravilnih učinkov infrardeče savne

Ste vedeli, da ima infrardeča savna v primerjavi s finsko in turško, ki imata takojšni učinek samo v obliki toplote, veliko več takojšnjih pozitivnih učinkov? Ponaša se tudi z odloženimi učinki, kot sta na primer boljša imunska odpornost in sproščenost.

Infrardeča savna telo segreva od znotraj navzven. Priporoča se zlasti začetnikom v savnanju. Ker vključuje nizke temperature, vam v prvem ciklu ne bo pritekla prav nobena kapljica potu. Telo se pregreva v globino, posledično se čistijo notranji organi, cirkulacija se pospeši, koža se prav tako čisti od znotraj navzven. Iz telesa se odplaknejo odvečne soli, strupene odpadne snovi ter virusi.

V nadaljevanju vam predstavljamo kar 7 zdravilnih učinkov IR savne.

1. Za sproščanje in vzpostavljanje ravnovesja v telesu

Infrardeča savna sprošča telo, obenem poskrbi za njegovo ravnovesje, posledično omogoča zmanjšanje stresa. Toplota namreč sprošča mišice in učinkovito odpravlja napetost v telesu.

Strokovnjaki IR savno pogosto priporočajo pred masažo, saj z njo lahko dosežete, da je masaža še učinkovitejša, ker se mišice lahko obdelajo bolj globinsko.

2. Za učinkovito izločanje toksinov

Ste vedeli, da infrardeča savna v primerjavi z drugimi vrstami savn omogoča tudi do kar sedemkrat večje izločanje toksinov iz telesa? Ravno zato je izjemno priporočljiva za razstrupljanje.

3. Za izboljšanje cirkulacije

IR savna poskrbi za povišanje temperature v osrednjem delu telesa; posledično se izboljšajo cirkulacija, krvni pretok in regeneracija mišic.

Izboljšanje cirkulacije vpliva na občutno zmanjšanje bolečin ter vnetij po intenzivnejših vadbah. Obenem poskrbi še za nižji pritisk, tudi rane se celijo hitreje.

4. Za temeljito čiščenje kože

Infrardeča savna v veliki meri poskrbi za čiščenje kože z odpravo toksinov iz por. Z izboljšano cirkulacijo je namreč koža čistejša, bolj zdravega videza in mehkejša na dotik. Nenazadnje ste po njej videti kar nekaj let mlajši.

5. Za lajšanje bolečin

Infrardeča savna poskrbi za zmanjšanje bolečin v mišicah in sklepih. Obliko vnetja namreč razbremeni s povečanjem prekrvavljenosti. To posledično sprošča mišice.

6. Za izgubo odvečnih kilogramov

Ker toplota IR savne povzroča dvig temperature, to v vašem telesu vpliva na povišan srčni utrip. Povzroča namreč enake vrste dviga utripa, kot ga lahko dosežete pri izvajanju telesne aktivnosti.

IR savna za hujšanje
IR savna za hujšanje? Res je, saj je kot nalašč za topljenje maščob.

Kadar mora vaše telo delati bolj, da se zniža temperatura jedra, telo porabi več kalorij. Posledica je izguba teže. Dokazano je, da pri polurnem savnanju lahko izgubite kar do 600 kalorij.

7. Za zdrave celice, regeneracijo mišic in učinkovit imunski sistem

Ker infrardeča savna stimulira cirkulacijo, so celice bolj nahranjene s kisikom, kar omogoča boljšo prekrvavitev. To pomeni, da je več toksinov odstranjenih na celični ravni na površju vaše kože. To odlično vpliva na zdravje celic, pomaga pri okrevanju mišic in krepi imunski sistem.

IR savna ima torej več kot zadostno število razlogov, zakaj se jo splača obiskati. V izbranem salonu, kjer jo boste koristili, se lahko po njej naročite še na druge storitve, na primer na masažo.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close