Vodič za izbiro smučarskih palic

Smučanje je ena od najbolj priljubljenih zimskih športnih aktivnosti, ki od nas zahteva kar nekaj opreme. Za oporo, preprečevanje padcev in varnost pred poškodbami uporabljamo smučarske palice. Pri izbiri tako pomembne opreme si je potrebno vzeti dovolj časa in že pred nakupom poznati osnovne informacije o tem, kako kupiti prave palice.

Če smo vas ujeli tik pred nakupom smučarskih palic, si preberite nekaj koristnih nasvetov, ki vas bodo vodili do ustrezne izbire. Vaš nakup bo tudi bistveno hitrejši, saj boste že pred vstopom v trgovino natanko vedeli, kakšne palice potrebujete.

1. Višina smučarskih palic

Višina smučarskih palicVišina smučarskih palic je eden glavnih kriterijev, ki jih morate upoštevati pri nakupu. Na višino palic vplivata predvsem vaša višina ter izkušnje na področju smučanja. Če so vaše izkušnje s smučanjem prej slabe kot ne, raje posezite po krajši dolžini palice. Če smučate že dlje časa in imate za seboj že kar nekaj kilometrine, poleg tega pa ste še nekoliko višji, izbirajte med daljšimi palicami.

Recept za način izbire velikosti smučarske palice je povsem preprost. Palico primite v roke, in sicer tako da jo držite pod krpljami oziroma krogci. V komolcu morate imeti 90 stopinj. Če je kot manjši od 90 stopinj, to pomeni, da morate poseči po krajši palici; če pa je kot večji od 90 stopinj, boste potrebovali daljšo palico.

2. Tehnika smučanja

Tudi način oziroma tehnika smučanja vpliva na izbor smučarskih palic. Pri nakupu morate vedeti, ali boste palice uporabljali za tek na smučeh ali jih boste potrebovali za alpsko smučanje. Podatek zaupajte prodajalcu, ki vam bo pri nakupu svetoval glede najboljše izbire.

3. Mesto nakupa

Seveda je pomembno tudi to, da boste smučarske palice vrhunskih proizvajalcev izbirali na pravem mestu. Priporočamo obisk specializiranih trgovin z vrhunsko smučarsko opremo, ki jih je pri nas kar nekaj. Ena izmed takšnih, kjer boste deležni zares bogate ponudbe, je trgovina Extreme Vital. Tam so vam na voljo smučarske palice Leki, Fischer, Elan, Salomon, Atomic, K2 in druge.

Smučarske palice Leki
Smučarske palice Leki Spark Lite S

Najboljši ponudniki priznanih blagovnih znamk svoje izdelke predstavljajo tudi na spletu. Še preden boste vstopili v njihove fizične prostore, pokukajte še na spletne police, kjer se boste že vnaprej seznanili tako s celotno ponudbo kot cenami.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close