Ali je smučarska čelada obvezna?

Za smučanje in ostale športne aktivnosti, povezane s snegom, je značilno, da so lahko izjemno nevarne, sploh če ne uporabljamo primerne opreme. Med številnimi kosi opreme za tovrstne dejavnosti je tudi smučarska čelada, ki je obvezna za otroke do vključno 14. leta starosti, za starejše pa sicer ni obvezna.

Ker pa se ljudje vse bolj zavedamo posledic poškodb, ki nas pri tem lahko doletijo, se je v zadnjih letih uporaba smučarske čelade zelo povečala, kar je v resnici razveseljiv podatek. Večina ljudi si jo na glavo nadene predvsem zaradi večje varnosti, nekateri pa jo uporabljajo zato, da so videti modernejši. Konec koncev jim tudi to omogoča večjo varnost in preventivo pred morebitnimi usodnimi poškodbami.

Pri nakupu čelade bodite zahtevni

Smučarji, ki varnost vedno postavljajo na prvo mesto, so pri izbiri smučarske čelade zelo zahtevni. Ravno zato čelado in tudi drugo smučarsko opremo kupujejo samo v specializiranih trgovinah s športno opremo, kamor so za prodajo postavljeni samo preverjeni izdelki. Na srečo je pri nas takšnih trgovin kar nekaj.

Priporočamo vam zagotovo eno izmed najboljših, ki ponuja tudi vrhunske čelade za smučanje in druge športne dejavnosti. Vstopite vanjo tudi vi in bodite pri izbiri zahtevni. Prodajalci bodo ustregli še tako velikim zahtevam in željam, saj se boste znašli v trgovini Extreme Vital, kjer ima kakovost prav posebno mesto, prijazni prodajalci pa veliko znanja in izkušenj s svetovanjem.

Smučarske čelade priznanih proizvajalcev

Trgovina s športno opremo Extreme Vital je v Sloveniji prisotna na več lokacijah, ki jih lahko preverite kar na njihovi spletni strani. Ne glede na to, na katero lokacijo boste prišli, vas bo v trgovini pričakala cela paleta sodobno zasnovanih smučarskih čelad priznanih blagovnih znamk.

Med številnimi vrhunskimi čeladami boste lahko izbirali med moškimi, ženskimi in otroškimi. Ko boste skupaj s prodajalcem prišli do najboljše izbire, čelade ne pozabite preizkusiti. Smučarska čelada vam mora biti popolnoma prav. Če vam je samo nekoliko prevelika ali premajhna, za svojo varnost na belih strminah ne boste poskrbeli popolnoma. Sicer pa vam bo prodajalec takoj znal povedati, ali je čelada, ki jo imate na glavi, prav ali ne.

Ker ima Extreme Vital v ponudbi veliko izdelkov vrhunskih proizvajalcev, se boste morda nekoliko težje odločili za blagovno znamko same čelade. Tudi pri tem je najbolje, da vam svetujejo prodajalci. Sicer pa je, kot že zapisano, pomembno predvsem to, da vam je čelada povsem prav.

In ker boste s čelado najustrezneje poskrbeli za svojo glavo, ne pozabite niti na zaščito oči. Preden vam prodajalec svetuje ustrezno čelado, po trgovini pobrskajte še za primernimi smučarskimi očali.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close