Smučarske palice vrhunskih proizvajalcev

Pri izbiri smučarskih palic je zlasti pomembno dvoje: koliko denarja ste pripravljeni zanje odšteti in kako dolge morajo biti glede na vašo višino. Vsekakor bodite pozorni tudi na to, kje boste smučarsko opremo nakupovali.

V trgovinah Extreme Vital lahko izbirate med različnimi smučarskimi palicami in drugo opremo za smučanje. Še toliko prijetneje bo v njih nakupovati, ker vam bodo ob strani stali strokovno podkovani in prijazni prodajalci. Ti vam bodo pokazali smučarske palice priznanih proizvajalcev, kot so Atomic, Black Crows, Black, Diamond, Elan, Fischer, G3, K2, Leki in Salomon.

Na kratko vam predstavljamo samo nekaj priljubljenih modelov smučarskih palic za alpsko smučanje. Na koncu posebno pozornost namenjamo še turnih palicam, ki se od palic za alpsko smučanje seveda nekoliko razlikujejo.

1. Moške palice za alpsko smučanje

Elanove smučarske palice Speedrod so narejene iz zelo trpežnega aluminija s premerom 16 mm. Ponašajo se z mehkimi ergonomskimi ročaji z nastavljivimi paščki iz dveh komponent, kar smučarju zagotavljajo odličen oprijem in večje udobje. Konica palice je jeklena.

Moške smučarske palice za alpsko smučanje
Elan Speedrod in Atomic AMT SQS

Palice Atomic AMT SQS so zasnovane za zahtevnejše smučarje. Izdelane so iz lahkega aluminija z ergonomskim AMT ročajem. Odlikuje jih zlasti SQS sistem hitrega izpenjanja zapestnega traku v primeru padca.

2. Ženske palice za alpsko smučanje

Smučarske palice Artena S blagovne znamke Leki so udobne in lahke. Ročaj je manjše velikosti in oblečen v termo material. Narejene so iz trdnega in lahkega aluminija, zato sodijo v najlažjo kategorijo. Popolno zasnovana oblika Trigger S Vario paščkov za individualno nastavljivost ponuja še večje udobje na belih strminah.

Ženske smučarske palice za alpsko smučanje
Leki Artena S in Elan White Magic

Palice Elan White Magic premera 16 mm so prav tako narejene iz kakovostnega in trpežnega aluminija. Imajo nastavljiv pašček, mehek ergonomski ročaj ter 50 mm košarico. Vožnja z njimi ponuja velik užitek.

3. Otroške palice za smučanje

Rider Junior Lekijeve palice so narejena za najmlajše smučarje. Izdelane so iz aluminija TS, ki omogoča robustnost, stabilnost ter dolgo življenjsko dobo. Paščki se lahko nastavijo po dolžini, narejeni so iz trpežnega poliamida, prav tako tudi ročaj. Karbidne konice otroku zagotavljajo večjo stabilnost.

Otroške smučarske palice za alpsko smučanje
Leki Rider Junior in Fischer PRO Junior

Otroške smučarske palice Fischer PRO Junior so namenjene mladim in nadobudnim smučarjem. Imajo 14 mm premera. Izdelane so iz kakovostnega aluminija 5083. Ročaj je prilagojen otroškim rokam.

4. Palice za turno smučanje

G3 Via 2020 turne palice so zelo lahke, nastavljive ter izjemno trpežne. Z njimi se boste lahko lotili najzahtevnejšega terena. Izdelane so iz dveh kosov lahkega in trpežnega aluminija. Dolžino lahko prilagajate: od 115 do 145 cm; na takšen način si omogočite dodatno oporo na vseh naklonih terena.

Palice za turno smučanje
G3 Via 2020 in Black Diamond Traverse WR 2

Black Diamond palice Traverse WR 2 so zasnovane za vsestransko gibanje po zasneženih strminah. Kupca prepričajo s svojo trpežno, a lahko konstrukcijo iz aluminija in prilagojeno dolžino. Uporabne so tako za alpinizem kot turno smučanje.

Kje kupiti dobre smučarske palice?

Smučarske palice in vso drugo opremo za smučanje lahko kupite v prodajalnah Extreme Vital, ki se nahajajo v:

  • Škofji Loki – Puštal 101
  • Ljubljani – Tržaška 124
  • Radovljici – Gorenjska cesta 41
  • Mariboru – Pohorska ulica 60

Pred nakupovanjem smučarske opreme v eni od izbranih fizičnih trgovin si lahko vse izdelke ogledate tudi v spletni trgovini podjetja. V primeru kakršnega koli vprašanja prijaznim in strokovnim prodajalcem lahko pišete na mail ali jih pokličete po telefonu.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close