Česa ne smete pozabiti doma, ko se odpravite na smučanje?

Pred odhodom na smučanje ste morda prepričani, da imate s seboj vse, ko pa pridete na cilj, ugotovite, da ste pozabili pomemben del smučarske opreme. Ste to že kdaj doživeli? Ključnega pomena je, da imate pri roki, lahko kar na pametni napravi, seznam, ki ga pred odhodom še enkrat preverite.

Seznam naj vsebuje vso obvezno smučarsko opremo in dodatke, ki bodo poskrbeli za še večje udobje in prijetnejše občutke na belih strminah. Če ne veste, kako pričeti pisati seznam, si lahko pomagate kar z abecedo. Na ta način zagotovo ne boste izpustili prav ničesar.

Seznam obvezne opreme

Na seznam obvezne opreme morate nujno vključiti smuči, smučarske čevlje in palice, torej smučarsko opremo, brez katere bo smučanje nemogoče. Takoj za tem na seznam uvrstite smučarske rokavice (vsaj dva para), smučarska očala, sončna očala, bundo, smučarske hlače ali kombinezon, čelado, smučarsko perilo, smučarske nogavice ter nahrbtnik za rezervno obleko.

Smučarska oprema

Materiali opreme naj bodo kakovostni. Poskrbite, da bodo smučarska oblačila narejena tako, da vas bodo ustrezno zaščitila pred vetrom. Naj bodo zračna, da se ob bolj intenzivnih naporih ne boste preveč prepotili. Smučarsko perilo naj bo iz materialov, ki poskrbijo za hitro odvajanje vlage ter hitro sušenje.

Kaj še mora vključevati seznam?

Če menite, da je to, kar smo vam našteli, dovolj, in da se lahko odpravite proti cilju, se motite. Na seznam uvrstite še primerno tekočino in hrano. Na ta način vam bo na smučišču uspelo prihraniti kar nekaj denarja, saj vam vsega ne bo treba kupovati na sami destinaciji.

Na seznam dopišite še orodje za hitro servisiranje opreme, obeske za smučarske vozovnice, papirnate robčke in kapo, ki si jo boste nadeli, ko boste z glave po smučanju sneli čelado. V bundi imejte še zdrav prigrizek, na primer suho sadje, oreščke ali energijske tablice. Izjemno dobrodošla – naj bo za vas raje kar obvezna – pa je tudi mini prva pomoč.

Ko gredo na smučanje tudi otroci

Če se na smučanje odpravljate z družino, še posebej če so vključeni majhni otroci, po pregledu seznama še enkrat skupaj z njimi ponovite vse, kar ste jih naučili o smučanju. Osredotočite se zlasti na pravila obnašanja na smučišču. Bonton obnašanja na belih strminah jim lahko predstavite na zabavnejši način, na primer v obliki stripa. Na ta način si bodo otroci zapomnili veliko več podrobnosti.

Sicer pa seznam redno posodabljajte in nanj dopisujte še druge koristne pripomočke, na katere ste pri zadnjem podvigu na belih strminah popolnoma pozabili, a ste jih v ključnih trenutkih pogrešali. Povsem samoumevno pa je, da s seboj na smučanje vzamete še veliko dobre volje ter motivacije za nove izzive ter doživetja.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close