Kje kupiti opremo za snowboard?

Snowboardanje oz. deskanje na snegu velja za precej mlado športno disciplino. Prvič se je pojavilo v ZDA, in sicer leta 1960. Aktivnost je sestavljena iz različnih elementov – iz elementov deskanja na vodi, rolkanja in smučanja. Zanjo pa seveda potrebujemo kar nekaj opreme.

Pri nas lahko celotno opremo in dodatke za snowboardanje kupite v specializirani športni trgovini Extreme Vital – v spletni trgovini ali v fizičnih prodajalnah. V nadaljevanju predstavljamo celotno opremo za snowboard, ki jo lahko že danes naročite prek spleta ali kupite v eni izmed petih fizičnih trgovin.

ODDELEK SNOWBOARD: https://www.extremevital.com/sl/snowboard

1. Snowboardi

Pri izbiri deske za snowboardanje je eno od ključnih vprašanj, kje boste snowboard uporabljali. Pomembno je namreč, ali se boste pogosteje zadrževali na urejenih smučiščih, v parkih ali izven urejenih prog, kjer lahko hitro naletite na vse možne razmere in trdote snega. Bodite pozorni predvsem na dolžino, širino, obliko in profil deske.

Ženski snowboard Salomon Lotus (2022)
Ženski snowboard Salomon Lotus (Extremevital.com)

Najbolj vsestranski in kot takšni primerni za zelo širok krog uporabnikov so freeride/freestyle snowboardi. Deske v segmentu freestyle/park pa vam omogočajo popolno igrivost. Za uporabo izven urejenih površin so daleč najboljša izbira freeride snowboardi. V Extreme Vital lahko izbirate tudi med deskami, ki so posebej zasnovane za ženske in otroke.

2. Vezi za deskanje na snegu

Jedro vsakega snowboarda so vezi. Brez njih ni nič. Poskrbijo namreč za to, da je deska pripeta na uporabnika ter dobro opravlja svoje delo. Tako deskarjem ni potrebno nikoli skrbeti za to, da bodo ostali brez deske, ko se spuščajo po belih strminah. V Extreme Vital so na voljo številni modeli vezi, ki so primerni za najrazličnejše stile deskanja – od bolj zahtevnih do vezi za popolne začetnike.

3. Snowboard čevlji

Izjemno pomemben del opreme za deskanje na snegu predstavljajo snowboard čevlji oziroma buci. Če so čevlji pretesni, vam lahko povsem uničijo dan, preveliki pa nikakor ne bodo tako odzivni, kot bi praviloma morali biti. Ravno zato je še toliko pomembneje, da najdete model, ki je primeren za vašo nogo. Izbira v Extreme Vital je ogromna, zato boste zagotovo primerne čevlje našli tudi zase.

Snowboard čevlji Deeluxe X-Plorer TF (2022)
Snowboard čevlji Deeluxe X-Plorer TF (Extremevital.com)

Ključno pa je seveda razlikovati med trdimi in mehkimi snowboard čevlji, ker služijo različnim namenom ter so izdelani iz različnih materialov. Imajo različne sisteme za zavezovanje oz. zapiranje ter so kompatibilni tudi z različnimi vezmi.

4. Oblačila za deskanje na snegu

V prvi vrsti morajo biti oblačila za deskanje na snegu dovolj topla in vodoodporna. V Extreme Vital so na voljo oblačila iz kakovostnih materialov, izbirate lahko med številnimi modeli različnih proizvajalcev. Na voljo so oblačila iz preteklih sezon, seveda pa tudi nova, ki so izdelana po čisto zadnjih smernicah. Izbirate lahko med modeli za moške, ženske in otroke.

5. Snowboard čelade in očala

Za marsikoga je snowboard čelada samo modni dodatek, v resnici pa je ta kos opreme izjemno pomemben in je ključen za varnost. Kakovostno izbrana čelada vam torej omogoča brezskrbno deskanje po snegu. Izdelana mora biti iz certificiranih materialov ter ustrezati vsem varnostnim standardom.

Snowboard čelada Poc Auric Cut Backcountry SPIN
Snowboard čelada Poc Auric Cut Backcountry SPIN (Extremevital.com)

Ko omenjamo čelado, obenem pomislimo še na snowboard očala. Ta nas morajo po eni strani zaščititi pred nevarnimi UV žarki, po drugi pa morajo poskrbeti za učinkovito vidljivost v slabših svetlobnih pogojih, meglenih ali oblačnih dneh. Očala za deskanje na snegu morajo torej biti kakovostna, prav tako pa tudi kompatibilna s čelado.

6. Snowboard zaščitna oprema

V kategoriji izdelkov zaščitne opreme za snowboard lahko v Extreme Vital izbirate med zaščito za telo za odrasle ter zaščitnimi produkti, ki so namenjeni najmlajšim. Na voljo je na primer otroški ščitnik za hrbet, ki se izjemno dobro prilega telesu in sledi vsakemu gibu. Ob tem pa omogoča vrhunsko zaščito ob morebitnih padcih.

Med bolj priljubljenimi izdelki za zaščito med snowboardanjem je tudi zaščita za hrbet Poc VPD Air Back. Gre za vrhunski ščitnik, ki odraža perfekcionizem proizvajalca. Ščitnik se namreč lahko pohvali z najvišjo možno mero zaščite hrbtenice.

7. Nahrbtniki za deskanje na snegu

Pravilo pri izbiri nahrbtnika za snowboard je preprosto: nahrbtnik naj bo čim bolj udoben in uporaben z na videz majhno prostornino, a z veliko mero zmogljivosti. Skoraj nujno je, da ima oblazinjeno hrbtišče, ki je dobro prilagojeno za vse navdušene freeride boardarje ter smučarje.

Nahrbtnik Picture Atlant 18L
Nahrbtnik Picture Atlant 18L (Extremevital.com)

V Extreme Vital je na primer na voljo vrhunski 18-litrski multifunkcijski nahrbtnik blagovne znamke Picture, ki mu je dodan nadvse priročen mrežasti predel. Tega je možno uporabiti za marsikaj. Vsebuje še multifunkcijske žepe in nastavljive trakove. Nahrbtnik omogoča, da imate s seboj vedno vse, kar potrebujete.

8. Turna in lavinska oprema

Verjetno vam je že kdo kdaj belil glavo z varnostjo na snegu. Če se odločate za turno vožnjo, je izbira primerne in kakovostne lavinske opreme vsekakor poglavitnega pomena. Povsem enako pomembno pa je tudi, da boste tovrstno opremo sploh znali pravilno uporabljati.

V lavinsko opremo sodijo sonda, lopata ter žolna. Vse omenjeno lahko najdete v trgovinah Extreme Vital, kjer vam prijazni ter strokovno podkovani prodajalci lahko povedo, kako se turna oprema pravilno uporablja.

9. Orodja in ostalo za snowboard

Zadnji kategoriji izdelkov, ki so prav tako namenjeni snowboardanju, sta namenjeni orodju in ostali opremi. Tu lahko na primer najdete obliže za žulje, ki so prav tako izjemno dobrodošla oprema za omenjeno aktivnost. Nikoli namreč ne veste, kje točno vas bo presenetil kakšen žulj.

Sicer pa je najbolje, da med celotno ponudbo športne prodajalne Extreme Vital pobrskate kar sami ter najdete tisto, kar vam še manjka do popolne opreme za deskanje na snegu.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close