Spoznajte vodeno vadbo: BodyPump

BodyPump je pri nas poznan kot ena od najuspešnejših aerobnih vadb, ki omogoča, da lahko v relativno kratkem času pridete do popolne postave in izgube odvečne maščobe. Pri vadbi si pomagate z dvigovanjem uteži, sicer pa telovadite po ritmu glasbe.

Aktivnost omogoča razgibavanje in podporo vsem glavnim skupinam mišic. Praviloma traja eno uro. Ker je vadba izjemno intenzivna, lahko v samo eni uri porabite tudi do 1000 kalorij. Primerna je tako za moške kot ženske vseh starostnih skupin.

Pozitivni učinki BodyPumpa

BodyPump vključuje najučinkovitejše vaje iz fitnesa, kot npr. potiske, počepe, dvige in upogibe. Zelo pozitivno vpliva na vzdržljivost v moči vseh glavnih skupin mišic. Pod okriljem strokovno podkovanih inštruktorjev boste v kratkem času lahko dosegli vrhunske rezultate.

Najvidnejši pozitivni učinki BodyPumpa so izboljšana telesna pripravljenost, povečana vzdržljivost, moč, povečana poraba kalorij, pospešena izguba maščobe, povečana gostota kostnega tkiva ter tonizacija mišic.

Možnosti različnih intenzivnosti

Vadba vključuje različne možnosti intenzivnosti; težje in lažje. Na ta način lahko vsak trening prilagodite svoji trenutni fizični pripravljenosti. Za kakovostno opravljanje vaj praviloma potrebujete le dobro športno opremo, brisačo in steklenico vode.

Za ostalo opremo običajno poskrbijo vaditelji v športnih centrih. Pred prvim obiskom centra za BodyPump se je najbolje posvetovati s trenerjem. Ta vam bo natančneje predstavil trening in možnosti, ki so najustreznejše za začetnike. Med drugim vam bo omenil, da je priporočeno število vadbe na teden zlasti odvisno od vaših ciljev.

BodyPump je predkoreografiran

BodyPump je posebna vadba tudi s tega vidika, da je predkoreografiran. To v praksi pomeni, da je sestavljen s strani strokovnjakov. Ti skrbno izberejo vaje, ki jih nato sestavijo v koreografijo. Nato jim dodajo še energično, udarno in treningu primerno glasbeno podlago.

Pri nas je ta popularna vadba prisotna od leta 1997 in vam je na voljo v vseh večjih fitnes centrih. Če vas zanima, kje natančno, pa bo vsekakor najbolje, da pobrskate po spletu.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close