6 prednosti sobnega kolesarjenja

Če ste ljubitelji kolesarjenja, potem veste, da sezona te priljubljene športne aktivnosti traja od zgodnje pomadi do prvih nizkih jesenskih temperatur. Pred zimo se vam tako poraja vprašanje, kako ohraniti pridobljeno kondicijo, ki ste jo pridobili v času sezone. Obenem bi si jo morda celo želeli še izboljšati in se tako pripraviti na novo sezono.

V današnjem prispevku vam bomo ponudili idealno zamenjavo za tovrstno aktivnost na prostem in vam obenem posredovali še nekaj prednosti, s katerimi se ponaša. Vzemite si čas, saj boste zagotovo izvedeli kaj novega ali pa se spomnili na to, kar ste nekoč morda že vedeli.

Sobno kolesarjenje kot odlična alternativa

Verjetno ne veste, da sobno kolo velja za enega od najstarejših fitnes pripomočkov. Kljub temu da se ga uporablja že dolgo, pa je še vedno zelo priljubljeno sredstvo, še posebej v hladnejšem delu leta. Sobno kolesarjenje je med ljudmi priljubljeno že več kot 200 let. Priljubljenost sobnega kolesa se je ohranila predvsem zato, ker je naprava preprosta, učinkovita, pozitivno vpliva na telo in počutje, prinaša pa še številne druge prednosti, ki vam lahko v veliki meri pomagajo izboljšati kakovost življenja.

V nadaljevanju si torej poglejmo nekaj prednosti sobnega kolesarjenja, ki je odlična alternativa za vse strastne kolesarje.

1. Izjemno pozitivni učinki na telo

Sobno kolesarjenje je intenzivna aktivnost, ki na vaše telo vpliva na različnih nivojih. Vsekakor pa lahko dokazano trdimo, da na telo vpliva izjemno pozitivno, prav tako tudi na zdravje.

2. Visoka poraba kalorij

Morda veste, da v eni uri intenzivne vadbe s sobnim kolesom povprečna oseba porabi tudi do 1000 kalorij? Sobno kolo je torej izjemno učinkovit pripomoček za hujšanje oziroma za ohranjanje idealne telesne teže. Če boste napravo redno uporabljali, se boste razmeroma hitro znebili vseh odvečnih kilogramov in si tako olajšali življenje.

3. Odlična telesna pripravljenost

Sobno kolesarjenje vam bo v veliki meri pomagalo do dobre telesne pripravljenosti. Pridobili boste kondicijo, utrdili mišične sklope, prav z vsakim prevoženim kilometrom pa se vam bodo telesne sposobnosti še izboljšale.

4. Ena od najboljših kardiovaskularnih vadb

Sobno kolo lahko upravičeno poimenujemo medicinski pripomoček, saj na hiter način pomaga do boljšega zdravja in počutja. Sobno kolesarjenje velja za eno od najboljših kardiovaskularnih vadb. V praksi to pomeni, da se pri vsaki vadbi telo dobro segreje, okrepi delovanje srca in požene kri po žilah.

Sobno kolo
Sobno kolo je odličen pripomoček za krepitev srca in ožilja.

Če boste redno uporabljali sobno kolo, vam bo pomagalo zniževati visok krvni pritisk, uravnavati krvni sladkor in celo pomagalo preprečevati srčne bolezni.

5. Sobno kolesarjenje za moč

Če boste kolesarili na sobnem kolesu, si boste učinkovito krepili tudi mišice. Še posebej se bo to poznalo na mišicah spodnjega predela telesa. Posledično vam zapeljiva postava ne uide, saj se boste lahko ponašali z utrjenimi ter dobro definiranimi mišicami nog in zadnjice.

6. Še nekaj drugih prednosti

Do sedaj smo vam našteli kar nekaj pozitivnih učinkov, ki jih sobno kolesarjenje prinaša vašemu telesu. Vsekakor pa je ta oblika vadbe priljubljena še zaradi drugih prednosti:

  • Za uporabo sobnega kolesa ne potrebujete nobene posebne dodatne opreme ali predznanja.
  • Z njim ste lahko popolnoma neodvisni od zunanjih vremenskih razmer.
  • Sobna kolesa so vse cenejše, ne glede na to, da veljajo za izdelke vrhunskih proizvajalcev. Tako si jih v resnici lahko privoščite prav vsi.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close