Tek pozimi? V snegu? Zakaj pa ne!

Čeprav nekateri med vami v zimskem času opuščate svoje športne aktivnosti, ker menite, da vam zunanje temperature ne omogočajo, da bi se med rekreiranjem dovolj dobro počutili, pa je med vami zagotovo kakšen navdušenec športa, ki ga ne ganejo niti temperature pod 0 °C.

Še več! Med vami je zagotovo kdo, ki uživa, če mu pod nogami škripa in če za seboj pušča svoje stopinje v snegu; tudi med tekom. Je pa res, da se morate glede na temperature primerno obleči in ne nazadnje tudi obuti. S tem ne boste poskrbeli samo za odlično počutje, temveč tudi za varnost.

S tekom po snegu do odlične kondicije

Vsi tisti, ki ne prisegate na zimski tek v naravi, ste najverjetneje alternativo našli v kakšni od številnih dobro ogrevanih športnih dvoran, kamor zahajate, da ne bi čez zimo ostali brez kondicije. Vsekakor vam gre pohvala, a še večja gre vam, ki si tudi v snegu upate teči po zunanjih terenih.

Z zimskim tekom v naravi ne boste ohranili samo dobre kondicije, temveč boste na ta način urili tudi vzdržljivost, ki je pri športu še kako pomembna. Obenem pa se boste nadihalu še svežega zraka.

Kupite zimsko opremo za tek

Omenili smo že, kako pomembno je, da se za tek v snegu primerno oblečete in obujete. Še zlasti dobra zimska tekaška obutev je ključna, da med tekom ne boste zdrsnili v kakšno jamo ali padli na poledenelih tleh. Na našem spletnem portalu si lahko preberete članek z naslovom Popoln vodič za nakup tekaških čevljev, v katerem boste izvedeli prav vse o izbiri ustrezne obutve za tek.

Tekaška oblačila Craft
Tekaška oblačila Craft: majica Eaze Graphic SS, pulover Charge FZ Hoodie, hlače Essential Tights (Extremevital.com)

Sicer pa vam naj pri izbiri oblačil in čevljev za zimski tek pomaga prijazno osebje v specializiranih trgovinah s športno opremo. Med drugim vam bodo najbrž ponudili tudi pripomočke, s pomočjo katerih boste v zimskem času med tekom bolje vidni. Tudi na ta način boste v veliki meri poskrbeli za svojo varnost.

Ne pretiravajte z vrsto terena

Tek v snegu je lahko pravo doživetje, po katerem se boste odlično počutili, vaša energija bo kar prekipevala. Vseeno pa vas opozarjamo, da pozimi, še posebej ko je na cesti in na drugih površinah veliko na novo zapadlega snega, pazite pri izbiri terena.

Tecite po terenih, ki so vam res dobro poznani in obenem niso preveč strmi. Ko sneg prekrije površine, se vam vse zdi nekoliko drugače in kaj hitro lahko pozabite na kakšno oviro, ki v snegu ni vidna. In če se le da, ne tecite preveč zgodaj zjutraj ali prepozno zvečer, ko je že čista tema in vidnost najmanjša. Če pa ne gre drugače, se opremite s svetilko, ki si jo lahko namestite na glavo.

Želimo vam obilo užitkov v teku po snegu!

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close