5 super uporabnih dodatkov za tek

Prava tekaška sezona se šele prebuja, toda najbolj zagrizeni tekači so ob lepem vremenu aktivni že celo zimo. To je edini način, da ohranjajo svoje telesne zmogljivosti skozi celo leto, posledično temu pa so bolje pripravljeni na najzahtevnejše tekaške izzive.

Če se jim želite pridružiti, ne boste potrebovali le velike mere motivacije in vztrajnosti, ampak tudi nekaj izjemno koristnih dodatkov. Pa si poglejmo, kateri dodatki za tek vas že čakajo v spletni ponudbi trgovine Extreme Vital, kjer boste rekreativni in profesionalni tekači vsekakor prišli na svoj račun.

1. Vložki za tekaške čevlje 3Feet Run Protect

Udobje je pri dolgih tekaških podvigih najpomembnejše, zato boste nad vložkih 3Feet Run Protect zagotovo navdušeni. Poleg tega, da se popolnoma prilegajo vašemu tekaškemu copatu, bodo poskrbeli za maksimalno oporo stopalnemu loku. Na voljo so vam v treh barvah, a ne zgolj z estetskega vidika, ampak tudi zaradi različne podpore, ki jo nudijo stopalnemu loku: moder podpira nizek stopalni lok, zelen srednjega in rumen visokega.

Vložki za tekaške čevlje 3Feet Run Protect
Vložki za tekaške čevlje 3Feet Run Protect: LOW / MID / HIGH (Extremevital.com)

Poseben čar teh vložkov je v tem, da porazdelijo oporo po celotni površini stopala, posledično temu pa se zmanjša pritisk na posameznih delih stopala. Za to poskrbi poseben gel, ki preprečuje vibracije med tekom in še vedno omogoča veliko odzivnost pri teku. Z njihovo pomočjo ne boste samo hitrejši, ampak se boste poslovili tudi od otiščancev, mehurjev in bolečih stopal.

2. Meh za vodo Salomon Soft Reservoir

Zadosten vnos tekočine je ključnega pomena, če se med tekom ali drugo dolgotrajno športno aktivnostjo želite izogniti dehidraciji. Ker pa boste med tekom v svojih rokah težko nosili običajen bidon, je idealna rešitev meh za vodo Salomon Soft Reservoir, ki bo hitro postal vaš zvesti spremljevalec tudi pri pohodništvu ali trail tekih. Meh je izdelan iz mehkega in obstojnega poliuretana, ki je popolnoma varen za uporabo.

Meh za vodo Salomon Soft Reservoir
Meh za vodo Salomon Soft Reservoir (Extremevital.com)

Vanj boste lahko natočili 1.5 l tekočine, ki vas med tekom ne bo ovirala. K temu pripomoreta premišljena oblika in enostavna uporaba. Ustnik bo poskrbel za hiter in učinkovit pretok tekočine, zanesljiva povezava na klik pa vam omogoča, da brez težav odpnete cev, ne da bi pri tem polivali vodo, ki je v mehu. Meh za vodo je zagotovo tekaški dodatek, brez katerega se ne smete odpraviti na nobeno dolgotrajnješo dogodivščino v naravi.

3. Naglavna svetilka Black Diamond Spot Lite 200 LUM

Naglavna svetilka postaja vse pomembnejši del tekaških dodatkov, saj se vse več tekačev odpravi na tek tudi v večernem času ali pa jih zaradi dolgih tekaških treningov ujame tema. Nad Spot Lite svetilko se navdušuje vse več tekačev, saj je praktična, učinkovita in celo vodoodporna na globini 1,1 m.

Naglavna svetilka Black Diamond Spot Lite 200 LUM
Naglavna svetilka Black Diamond Spot Lite 200 LUM (Extremevital.com)

Svetilko lahko vzamete s seboj tudi na pohode, turne odprave, kampiranje, kolesarjenje in druge vsakodnevne aktivnosti na prostem. Navdušila vas bo s svojo izjemno svetilnostjo 200 lumnov, ki vam bo zagotavljala najboljše rezultate in vidljivost v temi. Zaradi enostavnega in hitrega načina preklapljanja med različnimi načini delovanja je svetilka izjemno praktična in vas ne bo nikoli pustila na cedilu.

4. Elektrostimulator Compex FIT 3.0

Le kaj je boljšega, kot po dolgem in napornem teku sprostiti svoje mišice! Pri tem vam lahko zelo učinkovito pomaga elektrostimulator Compex FIT 3.0. Ta vam ponuja kar 20 različnih programov, s katerimi boste poskrbeli za hitrejšo rehabilitacijo po poškodbi, krepitev in sprostitev mišic, ali pa ga boste uporabili kot protibolečinsko terapijo.

Elektrostimulator Compex FIT 3.0
Elektrostimulator Compex FIT 3.0 (Extremevital.com)

Gre za vsestransko uporaben model, ki s posebno tehnologijo “Mi senzor” svojo elektrostimulacijo avtomatsko prilagodi specifični odzivnosti mišice. Zaradi tega je ta model vse, kar potrebujete za čim hitrejši povratek k športnim aktivnostim po poškodbi ali pa zgolj za izboljšanje splošnega počutja. Ta pa je pogoj za čim boljši tekaški rezultat.

5. Pas za tek Compressport Free Belt Pro

Ali ste vedeli, da lahko med tekom nosite svoj mobilni telefon, avtomobilske ključe, denarnico in še mnogo druge manjše pripomočke le v enem tekaškem pasu, ki ga nosite okoli pasu? Tekaški pas Compressport Free Belt Pro je še posebej namenjen tistim aktivnim posameznikom, ki s seboj nosite veliko opreme, pa za to ne želite uporabljati nerodnega nahrbtnika.

Pas za tek Compressport Free Belt Pro
Pas za tek Compressport Free Belt Pro (Extremevital.com)

Pas je izjemno lahek in prožen, zato se popolnoma prilagodi obliki vašega telesa in ga med aktivnostjo ne boste občutili. Nudi vam ogromno prostora za vse pripomočke in opremo, na hrbtni strani pa ima posebni zanki tudi za trail tekaške palice. Zato je ta pas nepogrešljiv del opreme za vse trail tekače.

Tek velja za eno od najbolj zdravih športnih aktivnostih, a le če pri tem poskrbimo za svojo varnost. Pri tem so vam lahko v veliko pomoč številni dodatki za tek, s katerimi bo vaša tekaška izkušnja le še boljša!

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close