Smučanje na slovenskih ali tujih smučiščih?

Navdušenci nad neskončnim vijuganjem po zasneženih strminah verjetno že poleti sanjate o tem, kam se boste pozimi odpravili na smučanje. Tudi s pregledovanjem ponudb za zimske počitnice ponavadi začnete že nekoliko prej, kot pa bi bilo morda potrebno.

Če si tudi vi želite popolnega smučarskega odklopa, si vzemite nekaj minut časa in preberite prispevek, v katerem vam bomo svetovali, kdaj se je bolje odločiti za smučanje v Sloveniji in kdaj v tujini. Vsekakor boste končno odločitev določili vi in vaša družina, ki najbolje ve, kaj vam v tem trenutku najbolj odgovarja.

Kdaj v Slovenijo in kdaj v tujino?

Že kar nekaj časa je priljubljeno, da se Slovenci za enodnevno smuko odpravimo na eno od slovenskih smučišč, za daljše smučarske počitnice pa se veliko raje odpravimo v tujino. Če se boste odpravili na smučanje za dlje časa, ne pozabite na dovolj zgodnjo rezervacijo bivanja. Nastanitvene kapacitete ob najbolj priljubljenih evropskih smučiščih se običajno zelo hitro zapolnijo.

Ne glede na to, ali boste letošnjo zimsko sezono preživeli na domačem terenu ali nekje v tujini, si morate na samem začetku skupaj s svojimi najbližjimi izbrati smučarsko središče, v katerem se boste predajali zimskim užitkom. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj idej, kam se lahko odpravite na smučanje v tujino.

Francoska smučarska središča za zahtevne smučarje

Vse več Slovencev se v času zimskih počitnic na smučanje odpravi v Francijo. Morda se boste po branju tega prispevka tja odpravili tudi vi in vaša družina. Priporočamo vam, da se odločite za eno od naslednjih smučarskih središč v tem delu Evrope: Risoul, Vars ali Puy Saint Vincent. Za slednje velja, da je eno od najbolj priljubljenih francoskih smučišč za družine. Prav vsa omenjena smučišča pa vam ponujajo sodobno zimsko doživetje po vzoru številnih vrhunskih smučišč po svetu in Evropi.

Nassfeld in Bad Kleinkirchheim v Avstriji

Če v letošnji smučarski sezoni ciljate na Avstrijo, potem vam priporočamo, da se osredotočite na najbolj sloviti smučišči na tem koncu Evrope. To sta zagotovo Nassfeld in Bad Kleinkirchheim. Mnogi uporabniki teh smučišč menijo, da sta veliko več kot pa le smučarski središči v Avstriji. Smučišče Nassfeld se na primer lahko pohvali z najdaljšo osvetlitvijo prog v Alpah.

Italijanska smučišča za smučarske uživače

Čudoviti raj za vso vašo družino vam v Italiji ponujajo kar štiri zelo priljubljena smučišča. To so Val Gardena, Alta Badia, Arabba in Val di Fassa. Mnogi jim ob bok postavljajo še Kronplatz, ki ima več kot 100 kilometrov prog za vse okuse.

Najbolj priljubljena smučarska središča v Sloveniji

Rezultati akcije Naj smučišče so pokazali, da je pri nas najbolj priljubljeno smučišče v Cerknem, prav tako pa Slovenci radi zahajamo smučat na Roglo. Veliko pozornosti je poželo tudi smučišče RTC Trije Kralji ter smučišče na Kopah. Za vsa omenjena slovenska smučišča velja, da so zelo dobro opremljena in se zgledujejo po najbolj modernih smučarskih središčih v Evropi in svetu.

Ne glede na to, ali se boste odločili za smučanje pri nas ali v tujini, pa je najbolj pomembno, da uživate, se spočijete, si naberete novih energij ter se domov vrnete zdravi, brez poškodb.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close