9 razlogov za ples swing

Ples swing lahko hitro postane vaš najljubši hobi, pa čeprav menite, da imate dve levi nogi. Gre za izjemno priljubljen ples, pri katerem se neprestano učite, izboljšujete tehniko, izpopolnjujete svoj osebni slog in celo nastopate. Poleg tega pa s swingom pridobite še marsikaj. Pa si poglejmo, kaj.

1. Swing je odlična priložnost za spoznavanje novih ljudi

Swing je ples, ki privablja ljudi z vseh področij življenja. Plesni tečaji so zasnovani tako, da redno menjate svoje soplesalce, kar pripomore k temu, da na zabaven način spoznavate nove ljudi. Na družabnih dogodkih in plesnih urah se plesalce spodbuja, da drug drugega prosijo za ples, ne glede na raven plesnega znanja.

2. Swing s svojo raznolikostjo odlično vpliva na vaše telo

Ples na splošno velja za odličen način izboljšanja telesne pripravljenosti, koordinacije, ritma, ravnotežja in občutek orientacije v prostoru. Ker pa ima swing ogromno različnih slogov, ima tudi druge posebne prednosti:

  • S plesnimi slogi, ki so hitri in poskočni, boste povečali srčni utrip, pretok krvi in v celoti izkoristili svoja pljuča.
  • S plesnimi slogi, ki so sestavljeni iz bogatega repertoarja gibov, boste izboljšali koordinacijo, krepili samozavest in razvijali svoje plesne sposobnosti.
  • Nekoliko počasnejši plesi pa so odlični za ravnotežje in stabilnost jedra ter fine motorične sposobnosti.

3. Swing ima veliko koristi za možgane

Swing je ples različnih zvrsti, zato boste z njim koristili svojim možganom. Med plesnimi urami se poveča sproščanje endorfinov in hormoni sreče lahko bistveno izboljšajo vaše razpoloženje. Prav tako je ples odlična priložnost za človeške dotike in povezanost, ki nam je v sodobni kulturi nekoliko tuja.

Swing
Swing je odličen ples za učenje novih spretnosti in razvoj koordinacije.

Poleg tega pa vas swing spodbudi k učenju novih spretnosti, novih načinov komuniciranja in k razvijanju koordinacije. Z učenjem novih plesnih korakov, vzorcev, rutin in zaporedij gibov boste krepili miselni in mišični spomin, vse to pa pomaga k ustvarjanju novih nevroloških povezav, kar ohranja vaš um in celo upočasni procese staranja možganov.

4. Swing za vsakogar predstavlja nov izziv

Udeležba na prvih plesnih urah je zagotovo za vsakogar posebna izkušnja. Tudi če menite, da imate dve levi nogi, je swing poseben izziv, kar pomeni, da je to odlična priložnost za učenje, rast in razvoj. Tečaj swinga je idealen kraj za delanje napak, postavljanje vprašanj in vadbo. Čeprav ste morda šele začetnik, se glede tega ne obremenjujte, saj so bili vsi udeleženci nekdaj začetniki.

5. Odlična glasba

Le kaj je boljšega, kor optimistični zvoki swinga. Ker obstaja toliko zvrsti swinga, boste potrebovali nekaj časa, da boste našli sebi najljubšega. Hkrati pa je to odlična priložnost za odkrivanje nove glasbe in glasbenih skupin. Številni swing dogodki potekajo ob spremljavi glasbenih skupin v živo, zato boste zagotovo hitro našli svojega najljubšega izvajalca.

6. Obstaja slog plesa, ki vam popolnoma ustreza

Swing je splošen izraz za družino plesnih stilov, ki so se razvili okoli dvajsetih in petdesetih let prejšnjega stoletja. Vsak od njih ima specifičen ritem, zato vam priporočamo, da jih preizkusite in ugotovite, kateri najbolj ustreza vaši osebnosti. Seveda se lahko odločite tudi za učenje vseh, odločitev je izključno vaša.

7. Priložnost, da se priključite se lokalni skupnosti plesalcev

Swing je veliko več kot le plesni tečaj. Gre za lokalno, nacionalno in celo mednarodno skupnost ljudi, ki se med seboj družijo zaradi skupne strasti. Na ta način so organizirani številni swing dogodki, kjer potrebujejo tudi mnoge prostovoljce, in to je odlična priložnost, da se jim priključite tudi na takšen način.

8. S swingom boste spoznali zgodovino

Swing je ples, ki je nasičen z zgodovino, pa naj bodo to družbeno-politični dogodki, zgodovina glasbe, zgodovina razvoja plesa in njegovega oživljanja ter širjenja med množicami ljudi. Verjetno tega niste vedeli, vendar obstaja tudi zgodovina prizorišč, kjer so swing prvič plesali in razvijali, in tudi posamezni koraki imajo svojo zgodovino, od kod so prišli, zakaj so tako poimenovani, kakšni so in kdo jih je ustvaril. Vse to je dovolj tehten razlog, da se podate v svet swinga, saj boste izvedeli marsikaj zanimivega.

9. Swing je izjemno zabaven ples

V swingu pa boste zagotovo uživali že zato, ker je izjemno zabaven. Čeprav med plesom naredite kakšno napako, vas bo vedno znova navdušil, saj predstavlja odlično priložnost za komunikacijo s soplesalcem in izražanje svoje ustvarjalnosti. Prepričani smo, da boste plesne ure swinga vedno zapustili nasmejani in jih vedno znova nestrpno pričakovali.

Fitko

Smo ekipa športnih navdušencev, nutricionistov in ambasadorjev zdravega načina življenja. Spletni portal smo postavili z namenom ozaveščanja, kako redna aktivnost in zdrava prehrana vplivata na boljše počutje in zdravje. Če se vam naši prispevki dopadejo, vam bomo hvaležni, če jih delite na družabnih omrežjih in nam na ta način pomagate pri doseganju našega poslanstva.

Drugi trenutno berejo

Back to top button
Close
Close